Krav för att hyra

Krav för att hyra

Krav för att hyra lägenhet hos Slättö

För att få hyra en lägenhet hos Slättö ska du som söker vara minst 18 år, ha ett svenskt personnummer samt en egen inkomst. Som inkomst räknas lön, pension och studiemedel men inte barnbidrag eller försörjningsstöd (tidigare socialbidrag). Bostadsbidrag, aktivitetsersättning och föräldrapenning godkänns under förutsättning att ytterligare inkomst från anställning finns.

Nettoinkomsten varje månad ska motsvara minst två (2) månadshyror. I de fall inkomsten inte riktigt står i proportion till hyran kan du ändå bli godkänd som hyresgäst tillsammans med en borgensman.

Om du som intressent har betalningsanmärkningar eller någon skuld hos kronofogdemyndigheten är du välkommen att ansöka om en lägenhet tillsammans med en borgensman med god ekonomi. Därefter görs en individuell bedömning.

När du ansöker om att bo i en av Slättös lägenheter måste du vara beredd att kunna styrka din inkomst genom till exempel anställningsbevis och lönespecifikationer. Vi tar även en kreditupplysning på alla våra sökande innan de godkänns som hyresgäster hos oss.

Godkänd legitimation måste alltid uppvisas vid kontraktskrivande.

Namnlöst-1